A beautiful and functional family apartment

This house It has little or nothing to do with the apartment that the team from Con mucho gusto by Jessica Zueras found. Its owners, a married couple with two daughters, They entrusted this interior design studio with the comprehensive reform of their house.

The apartment was divided into infinite rooms with corridors that wasted the meters. The objective was to create a comfortable day area to share moments with family or friends, and another at night. In addition to spaciousness, it was necessary to enhance the luminosity, which conditioned the choice of materials and coatings. We opted for a background with white walls that, in certain rooms, alternated with painted and tiled fronts, and a light wooden platform was placed on the floor.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

DAY AREA. The hall was dispensed with to give its meters to the living room, so that now the house opens directly to a large social area, with a living room and a dining room. The kitchen is another of the family’s favorite spaces to gather. So, a large room was designed with a peninsula that organizes the space and creates two independent areas: one for work and cooking, in the shape of a “U”, and another for the dining room.

The reform of this house allowed us to gain a spacious and comfortable living room, where the family shares many moments.

NIGHT AREA. In the private area are the bedrooms that, by pulling partitions and shortening corridors, also gained useful meters. Still, to optimize space, they were decorated with custom furniture and storage solutions. The two bathrooms in the house have been completely renovated.

Take a look at all the photos of the house.

As a hall …

functional family floor hall with setback in the wall
A setback in the wall was enough to create a hall area. This corner was used with a couple of shelves on the wall and a custom bench with storage capacity.

Hugo Ferrer and Vega Mayor

U-shaped kitchen

functional family floor kitchen in white and wood

Hugo Ferrer and Vega Mayor

A peninsula allows the kitchen proper to be separated from the dining area.

functional office family flat
The dining table, designed by the studio Con mucho gusto by Jessica Zueras, was accompanied by two chairs and a bench. The tiles are by Equipe Cerámicas, and the wallpaper by Harlequin, distributed by Pepe Peñalver.

Hugo Ferrer and Vega Mayor

The bench, leaning against the wall, was completed with several cushions on the backrest.

The use of different coatings on the walls contributes to visually delimit the environments.

The living room is the meeting place

functional family flat living room in pastel colors
The living area, located in the brightest part, was decorated with a large sofa with chaise-longue. Cuadros, by María Miralles.

Hugo Ferrer and Vega Mayor

A rug, in the same colors as the decoration, frames the living area.

functional family flat living room in pastel colors

Hugo Ferrer and Vega Mayor

A fresh and youthful bedroom

functional family flat youth room in green

Hugo Ferrer and Vega Mayor

The youth room was decorated with custom furniture to make the space profitable and gain storage. The wall of the window was used with a board, which goes from side to side and acts as a headboard.

The rest and study areas were arranged in an “L” to have free space.

functional family flat youth room in green with corner cabinets

Hugo Ferrer and Vega Mayor

Different shades of green and touches of pink through details and textile accessories, stand out from the dominant white.

functional family flat youth room in green
The wall of the bed was covered with a Coordonné wallpaper. The bedding is from El Corte Inglés and Zara Home.

Hugo Ferrer and Vega Mayor

The master bedroom, the same line

functional family flat master bedroom
Wallpaper, by Cole & Son.

Hugo Ferrer and Vega Mayor

In the master bedroom, a visual continuity is maintained with the rest of the house, not only chromatic, but also materials.

The master bedroom has built in wardrobes on two walls. To lighten their visual weight, the doors were chosen in white, without handles and with wooden profiles that add a touch of style.

functional family flat master bedroom with closets

Hugo Ferrer and Vega Mayor

The bathroom, small but attractive

functional family flat bathroom
In this bathroom, one of the walls was lined with decorated tiles. Its different motifs form an attractive collage that combines with the neutral tones of the floor, the washbasin cabinet and the front of the shower.

Hugo Ferrer and Vega Mayor

House plan

functional family flat house plan
After a comprehensive reform, the house is organized into two areas. The daytime one, designed to share with the family, with spacious and bright spaces; and the one at night, with three bedrooms and two bathrooms.

Hearst Infographic

Realization: Non Mucho Gusto by Jessica Zueras.

Add comment